• Eigen FSC® drukkerij

 • Specialist in maatwerk

 • Gratis bestandscontrole

 • Gratis verzending

 • Eigen FSC® drukkerij

 • Specialist in maatwerk

 • Gratis bestandscontrole

 • Gratis verzending

Kies de juiste bindwijze bij jouw boek of brochure

11 september 2019 om 13:44

Kies de juiste bindwijze bij jouw boek of brochure

Bij Flyersonline kan je kiezen uit verschillende bindwijzen om jouw boek of brochure te binden. De door jouw gekozen bindwijze bepaalt de uiteindelijke uitstraling. Bij veel drukkerijen kan je jouw boeken en brochures laten inbinden op verschillende manieren.

Flyersonline gaat een stap verder en biedt vanaf nu ook unieke bindmogelijkheden aan om jouw boek nog specialer te maken. Nieuw zijn nu ook een cahiersteek, singersteek en de Zwitserse bindwijze.

In deze blog leggen we je de verschillende bindmogelijkheden uit en de voordelen van iedere bindwijze.

Snel en goedkope brochures bestellen

Heb je een spoedbestelling en heb je snel jouw brochures nodig of is je budget beperkt? Flyersonline adviseert je dan te kiezen voor geniete brochures of wire-o brochures. Wij leveren deze brochures snel en goedkoop omdat het productieproces zich daarvoor leent, zonder het inleveren van drukkwaliteit.

Geniet gebrocheerd

Geniete brochures worden met 2 of 4 nietjes in de rug afgewerkt. Heb je jouw brochures of magazines snel nodig en is het budget beperkt? Kies dan voor deze bindwijze. Binnen 24 uur versturen wij jouw clubblad, tijdschrift, periodiek of productbrochure. Uiteraard drukken wij voor jou ook 50.000 brochures. Wil je dat wij jouw periodiek ook insealen en per post versturen? Neem dan contact met ons op.

Geniete brochures bestellen

Kies voor oognieten als jouw brochure opgeborgen wordt in een ringband of een ordner. Heb je verschillende brochures die je tegelijkertijd wilt laten drukken? Flyersonline zorgt voor een scherpe prijs.

Oogniet brochures bestellen


Omdat wij deze brochures in eigen huis produceren en graag samen met jou speciale projecten aanpakken kunnen we in overleg ook met gekleurd hechtdraad geniete brochures produceren. Denk bijvoorbeeld aan zwarte, rode of witte nietjes. Neem hiervoor contact met ons op.

Wire-o gebrocheerd

Heb je een handleiding of portfolio en wil je dat het boek makkelijk open blijft liggen? Kies dan voor onze wire-o binding. Een stalen spiraal houdt het hele boek (omslag en binnenwerk) bij elkaar en zorgt ervoor dat de pagina’s helemaal omgeslagen kunnen worden, ook als jouw boek veel pagina’s bevat.

Omdat wij snappen dat je tegenwoordig zo min mogelijk plastic wilt gebruiken, kan je bij Flyersonline kiezen voor een stevigere cover welke is voorzien van een dunne laag mat- of glanslaminaat. Hiermee bescherm je toch jouw brochure en heb je geen plastic voor- en achterblad nodig.

Wire-o brochures bestellen


Softcover boeken

Flyersonline maakt garenloos gebrocheerde en genaaid gebrocheerde boeken en brochures. Het bedrukte omslag heeft een doorlopende rug en wordt stevig om het binnenwerk geplakt. Hiermee heb je een brochure die er qua look en feel al duurder en kwalitatiever uitziet. We leggen je graag het verschil uit tussen de garenloos (gelijmd) en genaaid gebrocheerde bindwijze.

Garenloos (gelijmd) gebrocheerd

De meeste magazines in een kiosk, zoals de Linda, Vogue of Quote zijn garenloos gelijmde brochures (magazines). Het binnenwerk wordt in een klem geplaatst, de rug wordt gefreesd en met hotmelt wordt het omslag strak om het binnenwerk gelijmd (voor de professionals: Flyersonline brocheert altijd met platrillen). De hechting is zeer stevig. Wij raden deze bindwijze vooral aan als een snelle en betaalbare bindmethode voor publicaties met een tijdelijke levensduur. Flyersonline levert al binnen 48 uur garenloos gelijmde brochures.

Gelijmde brochures bestellen

Genaaid gebrocheerd

Bij een genaaid gebrocheerd boek of brochure worden de gedrukte vellen van het binnenwerk eerst in katernen gevouwen en daarna genaaid tot een compleet binnenwerk. Daarna wordt met hotmelt het omslag strak om het binnenwerk gelijmd (voor de professionals: Flyersonline brocheert altijd met platrillen).Deze bindwijze raden wij vooral aan bij langer en veelvuldig gebruik van de brochure. Moet jouw brochure of boek beter en mooier open blijven liggen (bijvoorbeeld bij doorlopende afbeeldingen) dan is deze bindwijze eigenlijk een must.

Genaaide brochures bestellen

Hardcover boeken

Vroeger bestonden er alleen maar boeken met een harde kaft. Een hardcover boek heet in ons vakgebied een genaaid gebonden boek (let op: Niet te verwarren met een genaaid gebrocheerd boek – dat is een soft cover!)

Een hardcover boek heeft een voorplat, een achterplat en een rug (gemaakt van 2 tot 2,5 mm dik boekbinderskarton). Om deze platten en rug plakken wij bedrukt papier met het door jouw ontworpen omslag. Tussen de rug en de platten zitten de knepen. Deze knepen fungeren als scharnieren. Het binnenwerk wordt middels schutbladen aan het voor- en achterplat bevestigd met lijm. Omdat de rug niet rechtstreeks aan het binnenwerk is vastgemaakt, ontstaat er een ruimte tussen de rug en het binnenwerk als het boek is opengeslagen. Hierdoor kan een gebonden boek open blijven liggen.

Het is ook mogelijk om bij Flyersonline een gelijmd hardcover boek te maken. Zeker bij een kleine oplage is dit budgettair een goed alternatief. Omdat het binnenwerk dan niet genaaid maar gelijmd is ligt dit boek niet zo makkelijk open als bij een genaaid (gebonden) hardcover boek.

Hardcover boeken bestellen

Speciale bindwijzen bij Flyersonline

Met 35 jaar drukwerk ervaring weten wij dat onze relaties soms iets specials willen. Onder de online drukkerijen kunnen wij met enige bescheidenheid zeggen dat Flyersonline de specialist is in het maken van brochures en boeken. We maken dan ook vaak unieke boeken met een speciale bindwijze. Hieronder vertellen we je graag enkele speciale bindtechnieken. Wil je voor jouw drukwerk project ook een speciale bindwijze toepassen, neem dan contact met ons op.

Cahiersteek

Allereerst; hoe spreek je het uit? Je spreekt het uit als [Kajee-steek]. Met een cahiersteek hechten wij geen nietjes maar garen in de rug van een brochure. Als je oud genoeg bent herken je deze bindwijze misschien wel van schoolschriften van vroeger.

Wij leveren het garen in 12 standaard kleuren en wij kunnen de steek in 4 maten uitvoeren

 1. Een steek van 5 cm, deze bestaat uit 1 lus in de rug
 2. Een steek van 7,5 cm, deze bestaat uit 2 lussen in de rug
 3. Een steek van 10 cm, deze bestaat uit 2 lussen in de rug
 4. Een steek van 12,5 cm, deze bestaat uit 2 lussen in de rug

Cahiersteek brochures bestellen

Singersteek

Vergelijk de singersteek het met een zoom in een spijkerbroek. We kunnen de singersteek zowel in de rug van de brochure plaatsen als door het plat. Vanaf 3 mm uit de rug kunnen wij op iedere gewenste plek de singersteek plaatsen. Heb je veel verschillende papiersoorten of transparanten waar je een brochure van wilt maken? Dan raden wij een singersteek aan. We kunnen (afhankelijk van de gebruikte papiersoorten) tot 7 mm dikte brocheren.

Flyersonline levert het garen in 12 standaard kleuren en wij kunnen de steek in 2 methodes uitvoeren.

 1. Je hebt de stopsteek. Hierbij stopt de steek iets voor de kop en de staart van het boek. Dit kan alleen maar als de singersteek door het plat gaat.
 2. Daarnaast is er de aflopende steek. Hierbij loopt de steek vanaf de kop tot de staart van het boek.

Singersteek brochure bestellen

Zwevend binden

Een extra optie bij een singersteek en cahiersteek is de mogelijkheid om de verschillende bladen van de brochure een ander formaat te geven. Op deze manier creëer je een brochure met ongelijke delen. Wil je dat jouw idee ook in de praktijk goed uitpakt, dan is overleg met ons van groot belang. We delen graag onze ervaring met je.

Brochure met zwevende binding bestellen

Laat jouw fantasie de vrije loop

Een genaaid boekblok (binnenwerk) met gekleurd garen zonder hardcover, maar waarbij de rug is afgelijmd met transparante of gekleurde hotmelt, wij noemen dat een brochure met een blote rug.

Bovenstaande maar dan met een kartonnen voor- en achterplat behoort ook gewoon tot de mogelijkheden.

En als we de harde kaft met hotmelt alleen aan de achterkant van het boekblok plakken, zodat de rug en het voorplat los van het boekblok zitten en je op deze manier de blote rug van het boekblok ziet, dan heb je een boek met een Zwitserse bindwijze.

Zwitserse bindwijze brochure bestellen

Laat je jouw boekproductie bij Flyersonline produceren, dan adviseren wij je vrijblijvend van het begin tot einde van jouw project. Niets is ons te gek! En aks iets niet haalbaar is of slimmer geproduceerd kan worden, dan zeggen we je dat ook gewoon.

Kies je eigen accessoires

Natuurlijk kunnen wij ook een hardcoverboek maken met een linnenomslag. We kunnen er ook een blindpreeg in aanbrengen en deze opvullen met folie. Het is allemaal mogelijk en Flyersonline heeft dit in de loop der jaren al voor meerdere relaties geproduceerd.

Leeslint kapitaalband linnenband boek bestellen

Wij bieden voldoende keuze uit kleuren leeslinten, kapitaalbandjes en elastieken om jouw hardcoverboek net dat beetje extra te geven. Geef je PMS nummer door en wij zoeken een bijpassende kleur voor je uit. Wil je zelf kiezen? Je bent altijd welkom om onze collectie te bekijken en te voelen.

 Bindwijze
GenietOognietenWire-oSoftcoverHardcover
GelijmdGenaaidGelijmdGenaaid
  Prijsniveau              
  Onze snelste levertijd24 uur24 uur24 uur48 uur72 uur5 werkdagen5 werkdagen
  Offset druk       
  Digitale druk       
  Minimaal aantal pagina's881224244848
  Maximaal aantal pagina's6464200200200180180
  Minimaal formaatA6A6A6A6A6148 x 148 mm148 x 148 mm
  Maximaal formaat297 x 297 mm297 x 297 mmA3A4A4A4A4
  Stevigheid hechting                       
  Ideaal voor kleine oplages       
  Makkelijk op te bergen       
  Staand uit zichzelf       
  Blijft openliggen       
  Ideaal voor doorlopende pagina's       
  BestellenBestellenBestellenBestellenBestellenBestellenBestellen