• Eigen FSC® drukkerij

  • Specialist in maatwerk

  • Gratis bestandscontrole

  • Gratis verzending

  • Eigen FSC® drukkerij

  • Specialist in maatwerk

  • Gratis bestandscontrole

  • Gratis verzending

Aanleverspecificaties

Hulp nodig bij het aanleveren van drukbestanden? Om u alvast van een goede service te voorzien zijn de onderstaande handleidingen gemaakt. Deze zullen u goed op weg helpen. Liever direct contact? Bel ons gerust op 010 - 7 410 420.

1. Verwerkbare bestandstypes13. Lettercontouren
2. Transparanties14. Drieluik folder wikkelvouw
3. Afloop15. Geniete brochures
4. Lage resolutie16. Gelijmde en genaaide brochures
5. RGB kleuren17. Wire-o brochures
6. PMS kleuren18. Spot-UV document opmaken
7. Formaat19. Stansvorm opmaken
8. Veiligheidsmarge20. Coated en Uncoated
9. ICC-profiel21. VDP document opmaken
10. Hardcover boek bestanden22. PDF-instellingen importeren (incl. PDF-instellingen)
11. Bestanden inpakken (comprimeren)23. Kleurinstellingen importeren (incl. kleurinstellingen)
12. Zwart opbouw24. PMS kleuren digitaal drukken

 


PDF   1. Verwerkbare bestandstypes

We ontvangen graag een bestand in PDF formaat. PDF staat voor ‘Portable Document Format’. Dit is een zeer betrouwbaar bestandstype als het om drukwerk gaat. Download handleiding.


Transparanties   2. Transparanties

Transparantie houdt in dat in het PDF document effecten zijn gebruikt die niet zijn afgevlakt. Dit kan leiden tot onvoorspelbare drukresultaten. Een transparantie kan bijvoorbeeld zijn, een verloop van kleur, een vlak wat gedeeltelijk doorzichtig is gemaakt of een schaduweffect dat is toegepast. Download handleiding.


Afloop   3. Afloop

Bestanden dienen te worden aangeleverd in de juiste formaten. Houd hierbij rekening met 2 mm. afloop aan alle zijden. Afloop is beeld dat er uiteindelijk af wordt gesneden. We adviseren je in je ontwerp altijd minimaal 5 mm. binnen het netto formaat te werken, zodat belangrijke teksten en/of afbeeldingen niet wegvallen bij het schoonsnijden. Download handleiding.


Lage resolutie   4. Lage resolutie

Lage resolutie wil zeggen dat er afbeeldingen in het bestand zijn gebruikt die te weinig pixels per inch hebben. Dit wordt ook wel dpi (dots per inch) genoemd. Wij hanteren een minimum van 150 dpi voor afbeeldingen. Afbeeldingen die lager uitvallen dan 150 dpi worden blokkerig. Download handleiding.


RGB kleuren   5. RGB kleuren

RGB staat voor rood, groen en blauw. Dit zijn lichtkleuren. In de druk- en printwereld werken we met CMYK kleuren, wat staat voor cyaan, magenta, yellow en key (zwart). Wanneer de vier proceskleuren worden gebruikt in een bestand spreken we over fullcolor drukwerk. Download handleiding.


PMS kleuren   6. PMS kleuren

PMS staat voor Pantone Matching System. Dit zijn kleuren die gekoppeld zijn aan codes die terug zijn te vinden in bijvoorbeeld een kleurenwaaier. Download handleiding.


Formaat   7. Formaat

Lever je PDF document altijd aan in het formaat van jouw bestelde product. Het formaat kun je terug vinden op de desbetreffende productpagina. Download handleiding.


Veiligheidsmarge   8. Veiligheidsmarge

Naast het toevoegen van een afloop aan jouw document dien je ook rekening te houden met de veiligsheidsmarge waar teksten en belangrijke beeldelementen in moeten blijven. Deze marge reken je aan de binnenzijde van het document. Download handleiding.


ICC-profiel   9. ICC-profiel

Tijdens het exporteren of opslaan van het document heb je ervoor gekozen een kleurprofiel in te sluiten. Er zit een zogehete kleurprofiel (ICC profiel) in het document. Je kan uit tientallen verschillende kleurprofielen kiezen. Elk profiel heeft dus een bepaalde functie. Download handleiding.


Hardcover boek   10. Hardcover boek bestanden

Uitgebreide uitleg omtrent het juist aanleveren van de drukbestanden van een hardcover boek. Algemene informatie ook inbegrepen. Download handleiding.


Bestanden inpakken (comprimeren)   11. Bestanden inpakken (comprimeren)

U kunt meerdere bestanden snel en makkelijk inpakken zodat het uiteindelijk één bestand wordt. Deze functie zit standaard in de computer ingebouwd. Download handleiding.


Zwart opbouw   12. Zwart opbouw

Zwart kunnen we uit verschillende manieren opbouwen. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld een zwart vlak op te bouwen uit 0% cyaan, 0% magenta en 0% yellow en 100% zwart. In de praktijk zal dit niet bepaald een zwarte uitstraling krijgen maar meer een grijze. Download handleiding.


Letter contouren   13. Lettercontouren

Lettercontouren (letteromtrek) wil zeggen dat de fonts die je hebt gebruikt in jouw document geen fonts meer zijn maar vector tekeningen. Hiermee voorkom je het probleem dat als je het document opent op een ander computersysteem de gebruikte font niet kan worden gevonden. Download handleiding.


Drieluik folder wikkelvouw   14. Drieluik folder wikkelvouw

De flap die naar binnen wordt gevouwen van de folder dient 3 mm. kleiner opgemaakt te worden. Dit wordt, door de opmaker/vormgever, soms vergeten. Download handleiding.


brochures geniet   15. Geniete brochure

Bekijk in deze handleiding de aanleverinstructies van de geniete brochures. Ook worden de begrippen selfcover en oognietjes uitgelegd en wat voor mogelijkheden dit geeft. Download handleiding.


Rugdikte omslag   16. Gelijmde en genaaide brochures

Bij gelijmde (garenloos) en genaaide brochures hebben we te maken met een rugdikte en een platril. Voor het aanleveren van uw bestanden is het belangrijk dat deze 2 punten goed worden verwerkt in uw bestanden. Download handleiding.


Wire-o brochures   17. Wire-o brochures

Een wire-o is een metalen spiraal waarmee alle pagina’s van de brochure worden gebonden tot een geheel. We adviseren een marge van 10 mm aan te houden. Plaats in deze 10 mm dus geen teksten of belangrijke beeldelementen. Download handleiding.


Spot-UV document opmaken   18. Spot-UV document opmaken

Spot-UV is een glanzende lak dat op een bepaald deel van het ontwerp geplaatst kan worden. Hiermee vergroot je de attentiewaarde en heeft het drukwerk een professionele uitstraling. Spot-UV wordt vaak gebruikt voor logo’s en afbeeldingen. Download handleiding.


Stansvorm opmaken   19. Stansvorm opmaken

Drukwerk dat gestanst moet worden dient op een bepaalde manier opgemaakt te worden. Onze handleiding legt dit uitgebreid uit. Download handleiding.


Coated en uncoated   20. Coated en Uncoated

Ondanks het feit dat een ‘C’ en een ‘U’ kleur exact dezelfde nummer hebben en dus dezelfde inkt wordt gebruikt, kan het kleurverschil op de afdruk behoorlijk groot zijn. Download handleiding.


VDP document opmaken   21. VDP document opmaken

VDP staat voor Variabele Data Printing. Variabele Data Printing kun je op verschillende manieren gebruiken. Het is een manier om klanten op een doelgerichte manier te benaderen door rechtstreeks op de behoefte van de klant in te spelen. Download handleiding.


PDF-instellingen importeren   22. PDF-instellingen importeren (incl. PDF-instellingen)

Om een juiste PDF te genereren kun je onze Printvisie PDF-instellingen gebruiken. Zo ben je er zeker van dat jouw PDF document geen technische fouten bevat. Download handleiding en PDF-instellingen.


Kleurinstellingen   23. Kleurinstellingen importeren (incl. kleurinstellingen)

Kleuren vanaf het beeldscherm geven slechts een indicatie van hoe het drukwerk eruit komt te zien. Lees meer over het gebruik van kleuren en de instellingen hiervan. Download handleiding en kleurinstellingen.


PMS kleuren   24. PMS kleuren digitaal drukken

Onze digitale drukpers is in staat om PANTONE® kleuren (PMS drukwerk) te simuleren door rood, blauw of groen aan de standaard CMYK kleuren toe te voegen. Zo zijn het ING-oranje en het KLM-blauw geen onbekende PMS kleuren voor onze Kodak Nexpress. Download handleiding.