• Eigen FSC® drukkerij

  • Specialist in maatwerk

  • Gratis bestandscontrole

  • Gratis verzending

  • Eigen FSC® drukkerij

  • Specialist in maatwerk

  • Gratis bestandscontrole

  • Gratis verzending

Gecertificeerd drukwerk

Het FSC logo op uw drukwerk

Het FSC-keurmerk is beschermd en geregistreerd. Hierdoor is het gebruik van het FSC logo aan zeer strikte regels gebonden. Er zijn verschillende vormen van het FSC logo. Altijd in combinatie met een geregistreerd nummer (in ons geval van Flyersonline en drukkerij Printvisie). Wilt u ook het FSC logo op uw drukwerk? Neem dan contact op via 010 - 7 410 420 of per mail via info@flyersonline.nl. Wij zullen u dan het FSC logo opsturen samen met de richtlijnen voor het logo gebruik.

Flyersonline is sinds 2012 FSC® gecertificeerd. Dit milieu certificaat past binnen onze filosofie om als onderneming verantwoordelijkheid te nemen voor onze rol binnen de samenleving en leefomgeving. Daarnaast is onze eigen drukkerij Printvisie sinds 2008 als één van de eerste drukkerijen FSC gecertificeerd.

Flyersonline FSC-gecertificeerd

Wat is FSC?

De Forest Stewardship Council® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek!

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd.

Als u FSC-gecertificeerd papier gebruikt, kan nog niet gesproken worden over FSC-gecertificeerd drukwerk. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden en hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren.